CentrumSylwetki.pl

Mydiet-shop.co.uk



przepisychinskie.pl

CentrumSylwetki.pl



Durszlak.pl



Blog > Komentarze do wpisu

Kokosanki w wersji light

Kochani dzisiaj poszalałam. Piszę ten post i wcinam te cuda. Są mega! Mój słodyczowy głód zaspokojony! Część idealnie czekoladowa, a druga część wyśmienicie waniliowa. Po niezbędne składniki zapraszam do CentrumSylwetki.pl

 

Składniki na ciasto (24szt. kokosanek):

8 łyżek mąki kokosowej odtłuszczonej

8 łyżek drobnych otrąb owsianych

2 jajka

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na skrobii kukurydzianej

2 łyżki ksylitolu

2 łyżki jogurtu naturalnego odtłuszczonego

małe foremki do mufinek

 

Składniki na wierzch:

Syrop czekoladowy zero kalorii Walden Farms

Dip Marshallow zero kalorii Walden Farms

Wiórki kokosowe

 

 

Przygotowanie:

Mąkę i otręby mieszamy razem, dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jogurt i ksylitol. Wszystko najlepiej zagnieść ręką. Ciasto musi wyjść bardzo gęste tak by bez problemu udało uformować się kulki, które umieszczamy w foremkach do mufinek. Jeżeli ciasto okaże się zbyt rzadkie dodać w tych samych ilościach otrąb i mąkę kokosową. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 min. Na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg. Część z kokosanek maczamy w sosie czekoladowym, a drugą część w dipie marshallow, a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.

 

Smacznego!

 

 

Droga od pieczenia do gotowych kokosanek:

 

Na zakupy zapraszam do CentrumSylwetki.pl


niedziela, 10 listopada 2013, dagiii85

Polecane wpisy