CentrumSylwetki.pl

Mydiet-shop.co.uk



przepisychinskie.pl

CentrumSylwetki.pl



Durszlak.pl



Blog > Komentarze do wpisu

Pieróg ala calzone migdałowo-słonecznikowo-dyniowo-kukurydziana

Dzisiaj postanowiłam pokombinować z m±k± odtłuszczon± bezglutenow± dostępn± w CentrumSylwetki.pl :) Pocz±tkowo jak na zdjęciu miałam użyć 3 rodzajów m±ki, ale dorzuciłam czwart± kukurydzian± i w taki sposób powstał mi pieróg migdałowo-słonecznikowo-dyniowo-kukurydziany  gigantycznych rozmiarów z nadzieniem mięsno-warzywnym :) Pierwszy raz to robiłam i przyznam się, że można to porównać do pizzy typu calzone tylko w tej zdrowszej wersji.

 

Składniki na jednego dużego pieroga:

* Ciasto *

4 łyżki m±ki migdałowej

4 łyżki m±ki słonecznikowej

4 łyżki m±ki dyniowej

6 łyżek m±ki kukurydzianej

1 jajko

4-5 łyżek wody

szczypta soli

 

* Nadzienie *

1 mała pier¶ z kurczaka

5 ¶rednich pieczarek

1/2 cebuli

1/3 papryki czerwonej

kilka li¶ci roszponki

1 plaster chudego sera żółtego

przyprawy według uznania

Dip farmerski zero kalorii Walden Farms

 

Przygotowanie:

M±ki ł±czymy, dodajemy jajko, wodę, sól i wyrabiamy ciasto ręk± jak na pierogi. Jeżeli ciasto jest zbyt klej±ce dosypujemy odrobinę z każdej m±ki. Ciasto rozwałkowujemy na duży placek i przy pomocy dużej miski wycinamy kółko.

Cebulę, pieczarki i pier¶ drobno siekamy, doprawiamy i dusimy na małym ogniu przez ok. 10min. Przygotowanego placka smarujemy odobin± dipu farmerskiego, układamy na nim przygotowany farsz, drobno pokrojon± paprykę, i¶cie roszponki i plaster sera. Cało¶ć składamy w pół sklejaj±c brzegi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180m stopni przez ok. 15min.

Przed podaniem można polać dipem farmerskim.

 

Smacznego!!!

 

 

 

 

Na zakupy zapraszam do CentrumSylwetki.pl

 

czwartek, 31 paĽdziernika 2013, dagiii85

Polecane wpisy